Sfântul Sfințit Mucenic Irineu al Lyonului, Contra ereziilor (vol. 1)

Sf. Irineu al Lyonului, Contra ereziilor, vol. 1.

[item image]

Read Online
(6.0 M)PDF
(305.0 K)EPUB
Kindle
Daisy
(730.1 K)Full Text
(3.7 M)DjVu

All Files: HTTP

*

Aici găsiți al doilea volum (cărțile 3-5; 457 pagini)

*

Cartea de față are 341 de pagini și reprezintă primele două cărți, dintre cele 5, ale extraordinarului compendiu teologic al Sfântului Sfințit Mucenic Irineu al Lyonului intitulat Aflarea și respingerea falsei cunoașteri sau Contra ereziilor.

Nu cred că poate exista teolog și creștin ortodox, care să nu vrea să cunoască mireasma teologică a Bisericii secolului al II-lea și să nu vrea să vadă cum, un ierarh al Bisericii, pentru o singură persoană, prietenul său, a scris un compendiu teologic unic de respingere a teologiei păgâne și a teologiei gnostice, eretice, care era un fel de reviriment al păgânismului în atmosferă creștină.

Cât de curând vom edita și volumul al doilea, care, probabil, va avea peste 400 de pagini, pentru ca tabloul vieții Bisericii în secolul al II-lea creștin să fie deplin reliefat, așa cum transpare din descrierea teologică a Părintelui nostru, Sfântul Ierarh Irineu al Lyonului, episcop gal / francez al primului mileniu ortodox.

Did you like this? Share it:

4 thoughts on “Sfântul Sfințit Mucenic Irineu al Lyonului, Contra ereziilor (vol. 1)

  1. multumim celor care prin rabdare, har si credinta ne lumineaza calea catre adevarata credinta, intr-o lume in care toti spun ca detin dreapta credinta, sa fiti binecuvintati, amin

  2. Parinte, va multumesc pentru munca dumneavoastra si pentru faptul ca ne puneti la dispozitie aceste carti. Cu precadere ma bucur de traducerea scrierilor Sfantului Irineu.

    Multumesc inca o data si harul Domnului sa fie cu dumneavoastra!

    • Vă mulțumesc frumos, Doamnă Luiza, pentru apreciere și mă bucur că ați ajuns să le citiți! Numai bine!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *