Propunere șoc, senzațională

De-a lungul timpului am luat în atenție negativă pe mai mulți participanți la online și nu numai, despre care am scris. Se știu ei care sunt, ortodocși sau neortodocși.

Îi văd tot timpul cum se caută la noi pe blog, cum se îndurerează, că despre ei s-a scris într-un anume fel, pentru că ei au fost…într-un anume fel cu noi…

Deci, toate, la timpul trecut. Oamenii se mai schimbă, nu? Dacă ne-a greșit unul cu ceva anume și noi am scris despre el, la modul sincer, acum, între timp, omul dezmeticindu-se, poate fi altul…

Corect? Corect!…Deci, dacă omul tot vine la noi pe blog și se uită la ce am scris despre el, mai nu știu când, noi înțelegem că îl doare. Și ne pare rău pentru asta.

Cum să îndreptăm însă lucrurile, în așa fel încât, să scoatem cuiele din ușă și să rămână, doar pentru unii și nu și pentru cei care vin în viitor la noi, găurile istoriei? M-am gândit că trebuie să mai dăm o șansă, așa, de la noi, oamenilor.

Propunerea șoc e umătoarea și e creștinească. Sută la sută creștinească și omenească în același timp. Dacă am scris despre cineva și pe acela l-a durut și îl doare și acum el e altul și vrea să ne dovedească că merită atenția noastră, din nou, pentru că este altul și pentru că îl doare, poate să facă  următoarea treabă…

Ne trimite un articol, care să-l reprezinte, pe ce teamă vrea dumnealui și care să nu ne sfideze, ca și mai înainte, și punem în locul articolului sau a filei audio, care  îl dor…articolul său sau podcastul său. Adică cui pe cui se scoate.

E o propunere scripturală, ortodoxă și românească. Și cred, că dacă cuiva îi pare rău sincer, pentru ce s-a petrecut cu noi, poate să repare greșeala trecutului printr-un gest foarte frumos și reprezentabil pentru el, în prezent.

Adică prezentul, ca la spovedanie, îneacă trecutul în uitare, filele rele să se spele, filele bune să se-adune. Cu siguranță știți cum mă găsiți și știți și cum să îmi trimițeți un email, în care articolul dv. să fie gura frumuseții și a cuviinței.

Așa ceva nu am văzut încă pe niciun blog ortodox românesc! Eu zic să îi dați curs acum, cât e caldă oferta. Și totul e pe bune. Nu e nicio glumă!

4 comments

  • Faina idee. Si sunt placut surprins.:)

  • Din fericire, domnule Dan Axinte, dv. nu rebuie să faceți un articol!…

    Să știți, că pentru alții e greu de tot să răspundă unei astfel de provocări la bun simț și la smerenie…

    Vor prefera să lase articolele acolo, să vină să le revadă, să se îndurereze sadomasochist, dar să nu facă niciun gest creștinesc și prietenesc.

    O să vedeți!

  • :)Eu vreau sa va felicit pt gest.

    Iar cine e schimbat cu adevarat va face si pasul asta.

    Poate fi considerat si un test.

  • „Dă-ne Doamne, puterea de a schimba ceea ce poate fi schimbat, tăria de a accepta ceea ce nu poate fi schimbat şi înţelepciunea de a face diferenţa dintre aceste două lucruri!”.

    Amin!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *