Despre un nou început şi…experienţa morţilor succesive

maica-domnului-cu-pruncul.jpg

După cum ştiţi, în blogroll-ul paginilor personale, a paginilor construite de către noi înşine, erau mai multe bloguri şi siteuri, pagini făcute experimental pentru a tatona terenul web românesc şi străin. După câteva luni pentru fiecare locaţie în parte, am ajuns, din diverse motive, la concluzia că sunt neproductive din punctul nostru de vedere, asta neînsemnând că nu au fost citite şi căutate.

Dimpotrivă, deşi acolo scriam mai rar sau foarte rar în comparaţie cu aici, la desfiinţarea lor, contoarele ne-au semnalat vizite de ordinul miilor. Ne cerem scuze faţă de cei care căutau diverse materiale în locaţiile, acum, dezafectate.

Însă, nu trebuie să se mâhnească prea mult cititorii noştri, pentru că o parte din materialele existente în aceste locaţii au ajuns, în ceea ce vom denumi de acum încolo: WordPressul românesc, adică aici. Linkul spre această locaţie, adică http://bastrix.blogulmeu.net/, reprezintă o platformă de wordpress modificată, cu bază de scriere românească pentru webmasteri. De aceea îl şi denumim wordpress Ro, în comparaţie cu blogul de aici care este wordpress EN.

Ne-am dat seama cu surprindere, că, în timp ce în el scriam tot la fel de rar ca în celelalte bloguri dezafectate, aveam un număr imens de vizitatori. La ora actuală sunt înregistrate 15.614 vizite. În placa de scriere, în dashboardul wordpressului românesc există o serie întreagă de statistici şi acolo, în spatele a ceea ce vedeţi dv., apare contorizarea traficului pe pagină.

Din acest motiv, cu durere în inimă, ca la o înmomântare a unor copiii iubiţi, între 1 octombrie şi 8 octombrie 2007, printre picături, am dezafectat fiecare pagină în parte, unele rămânând ca nişte clădiri stinghere în oceanul web iar altele fiind şterse cu totul.

Motivele acestor înmormântări sunt… diverse. Şi motivele au fost constrângătoare pentru noi, pentru că sunt motive obiective.

Blogul din Ablog, un blog românesc, era o platformă unde html-ul era acceptat, unde puteai pune obiecte in flash, care îmi plăcea…până când au început să insereze, fără voia noastră, reclame spre întâlniri erotice, pe care nu le puteai şterge pentru că erau dorite de proprietarul serverului.

Blogul din Blog.com, un blog tot românesc, începuse să aibă defectul de a pune de două ori o filă audio sau video. Am reclamat proprietarului defecţiunea…şi niciun răspuns.

Blogul din Yahoo360 avea un fundal admirabil, am scris ceva timp fără defecţiuni, era foarte căutat mai ales de persoane din străinătate şi de tineri, aveam mulţi prieteni acolo…dar, a început să nu mai accepte fotografii şi să nu mai mă lase să postez. Adică mă luptam cu maşina şi câştiga…maşina. Însă nu era nicio eroare…

Blogul din Blogspot, care merge pe gmail şi care, de la un timp, spre binele platformei, este şi în limba română, a fost dezafectat integral în ceea ce priveşte postările şi translat în wordpress-ul românesc. Acest sistem de blog e cel mai bun blog pentru widgete. De aceea vom pune aici numai RSS-uri, widgete, diferite semne publicitare, forme in flash etc.

Siteul din Free web a fost dezafectat integral deşi aveam peste o mie de vizite înregistrate. Era un site cu potenţe mici, preferând să rămân cu Neosite/Neogen, unde avem o bază de date audio-video mult mai extinsă.

Siteul din Brevhost, blogul şi jurnalul de aici au fost dezafectate datorită sistemului complicat de lucru cu această platformă. Nu era complicat că era greu, ci era complicat pentru că avea prea multe lucruri redundante, care trebuiau create pas cu pas. Sistemul de pagini era redus şi spaţiul pe server era mic, pentru că era un sistem free.

Blogul din Vox, de care era să uit, era o platformă americană, foarte fiabilă când era vorba de manevrat date deja existente în pagină dar nu şi de ridicat date din calculator.

La moartea tuturor acestor pagini am stat cu inima strânsă…însă, de la fiecare în parte am învăţat lucruri extrem de importante despre managerierea complexă a datelor pe web şi despre impactul scrisului, al imaginilor… şi despre ceea ce vor oamenii care caută pe net lucruri religioase.

Astfel am ajuns la următoarele concluzii organizatorice:

1. Teologie pentru azi, http://bastrix.wordpress.com/ şi http://bastrix.blogulmeu.net/ vor reprezenta paginile noastre de scris curent.

2. BibliotecaTeologică, http://dorinfather.wordpress.com/va reprezenta biblioteca noastră publicitară, în care vom publicita gratuit pe toată lumea, cu file word, pdf, lit etc, file audio şi video…

3. Teologie pentru azi, http://bastrix.blogspot.com/ va reprezenta un spaţiu publicitar, spaţiul RSS-urilor şi a formatelor speciale de publicitare; de publicitare gratuită şi recunoscătoare pentru munca online a diverse persoane.

4. Teologie pentru azi, http://www.freewebs.com/dorinfather/index.htm şi http://bastrix.neosite.ro/vor fi pagini de publicitare audio-video, o bază de date la îndemâna tuturor, în mod gratuit.

În pagina Catalogul paginilor publicitate, din blogul de faţă, avem fostul blogroll în stare intactă, translat din partea dreaptă a blogului pe o pagină colaterală pentru fluidizarea traficului pe pagină.

Repetăm, ca să se reţină bine!

Orice articol semnat de către mine şi de către soţia mea pe toate paginile noastre web nu mai sunt publicate şi în altă parte şi ele nu reprezintă fragmente din studiile şi cărţile noastre aflate
în manuscris, ci o muncă gratuită, făcută pe loc, în mod special pentru formatul online, oferită cu toată dragostea tuturor, o muncă aproape zilnică,
făcută între două pauze sau tăind din odihna şi plimbarea noastră.

Tocmai de aceea pledăm pentru sinceritate şi comunicare onestă între noi, pe comunicarea a ce suntem noi în mod spontan şi nu în mod artifical construit, ultragândit.

În clipa de faţă, pe blogul pe care sunteţi, în nici 11 luni de zile,

am scris sau am creeat pentru dv.

1134 de postări

şi ele reprezintă doar o fărâmă din ceea ce se poate creea împreună.

Vă rugăm să cumpăniţi atent lucrurile şi să discerneţi între cine scrie pentru dv. şi cine se face că scrie în blogosferă.

La 1134 postări avem numai 1152 de feedbackuri asumate, adică comentarii, dintre care, un procent semnificativ, sunt ale noastre iar alt procent semnificativ sunt aflări în treabă, lăsate acolo ca să demonstreze ceva, pentru cititorul atent.

Însă numărul deschiderilor de pagină, adică 111.149, cât e acum, nu reprezintă cifra reală a celor ce ne citesc.

E cifra reală a celor care au intrat pe pagină, dar nu a celor care ne-au citit şi ne pot citi în diverse forme, care nu pot fi contorizate de către wordpress, pentru că sunt independente de el.

Vă dorim tuturor să aveţi bucuria de a ne citi în continuare iar nouă, să avem bucuria de a vă cunoaşte pe dv., cei care ne citiţi, şi ştiţi să apreciaţi efortul nostru dezinteresat.

Pr. Dorin.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *